Aquest divendres, Josep Vicent Boira parlarà a Vila-real sobre “València, la tempesta perfecta”

  • Ho farà a les 19:30, la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural, dins del III Cicle de Conferències sobre Economia i Societat

VilaWeb
Redacció
11.02.2014 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’èxit de la xerrada inaugural de Santiago Vilanova, aquest divendres, dia 14, tindrà lloc la segona conferència del cicle “Economia i Societat” que organitza el Casal d’Acció Cultural d’aquesta localitat. Anirà a càrrec de Josep Vicent Boira, professor de Geografia Urbana de la Universitat de València, i el seu títol serà “València, la tempesa perfecta: economia, corrupció i més coses”.

Segons explica Viquipèdia, “Josep Vicent Boira i Maiques (Canyamelar, València, 1963) és un geògraf i professor valencià. Es llicencià en Geografia i Història el 1985 i ha estat professor des del 1994. A hores d’ara és professor titular de geografia urbana de la Universitat de València. Durant l’any 2003 i 2004 va dirigir la Càtedra Ignasi Villalonga de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.

Ha estat ponent en congressos sobre protecció del medi ambient i participació ciutadana i processos de planificació urbana i és autor de més d’una trentena d’articles científics sobre el tema de la percepció i l’espai urbà, literatura i geografia, el binomi planificació urbana i rehabilitació de centres històrics, el port de València i l’economia i els processos territorials en les regions de l’arc mediterrani. Ha guanyat el premi Joan Fuster d’assaig dels premis Octubre el 2002 i el premi Ramon Trias Fargas d’assaig el 2009 amb l’obra La Commonwealth catalanovalenciana: la formació de l’eix mediterrani al segle XX. És director acadèmic de la revista Nexe, editada per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

Les seues obres són les següents:

  • La comarca de l’Horta. Area Metropolitana de València (1988)
  • Introducción al Estudio de la Percepción Espacial (1991)
  • El Grau de València. La construcció d’un espai urbà (1994)
  • Geografia del País Valencià (1995)
  • Arquitectura i control del territori: la defensa del litoral de la Marina Alta al segle XVI (1996)
  • Euram 2010. La via europea (2002) assaig sobre la necessitat d’adoptar una nova perspectiva econòmica, geogràfica i fins i tot empresarial per a fer front als reptes del segle XXI. El País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, amb les prolongacions cap a Andorra i la Catalunya del Nord i també cap Aragó i el Llenguadoc, conformen una realitat geoeconòmica i territorial de primera magnitud.
  • Les euroregions (2004)
  • La Commonwealth catalanovalenciana: la formació de l’eix mediterrani al segle XX (2010)
  • Valencia. La ciudad (2011)
  • La tormenta perfecta (2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any