Vuit membres de l’entorn dels presoners d’ETA detinguts al País Basc

  • Segons el ministre de l'Interior espanyol formen part del grup KT, el 'tentacle que controla els presos i els sotmet a la seva tirania'

VilaWeb
Redacció
08.01.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil ha detingut a Bilbao, Navarra i Guipúscoa vuit persones que formarien part del grup KT, el ‘tentacle que controla els presos’ d’ETA i ‘els sotmet a la seva tirania’, segons ha dit el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz. L’operació, a càrrec del jutjat número 6 de l’Audiència espanyola, continua oberta, tot i que Fernández ha explicat que ja s’han detingut les vuit persones que es preveien. El ministre espanyol assegura que amb aquesta operació s’ha fet un cop important a l’anomenat ‘front de presons’ d’ETA.

Els detinguts són Arantza Zulueta, Jon Enparantza, Aitziber Sagarminaga, José Campo, Egoitz López de Lacalle, Aintzane Orkolaga, Mikel Almandoz, que han estat detinguts en un despatx d’advocats i Asier Aranguren, detingut a Pamplona.

Els detinguts formaven part d’un grup format el juliol de 2012 per una vintena d’activistes amb l’objectiu de facilitar la interlocució del Col·lectiu de Presoners Polítics Bascos (EPPK) a l’exterior. En el seu compte de Twitter, el grup d’interlocució ha confirmat que s’ha fet una operació policíaca contra d’ells.

D’aquesta manera, l’Audiència espanyola ha actuat contra l’entorn dels presoners polítics bascos al cap de pocs dies dels moviments a favor de la reconciliació i el procés de pau que ha fet aquest col·lectiu.


Més informació:

Una seixantena d’ex-presoners d’ETA secunden la via política de l’esquerra independentista basca

Els presoners bascos responen a la demanda del Fòrum Social

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any