Un col·legi de València obliga els alumnes de segon i tercer d’infantil a estudiar en espanyol

  • Escola Valenciana denuncia el cas del Maria Auxiliadora

VilaWeb
Redacció
31.10.2013 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·legi Maria Auxiliadora de València obliga els alumnes de tercer i de segon d’infantil a fer les classes en espanyol, segons ha denunciat avui Escola Valenciana. L’entitat ha dit que ha rebut queixes aquesta setmana de famílies afectades a l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana; explica que als alumnes d’aquests cursos que estudiaven en el programa plurilingüe d’ensenyament en català se’ls ha canviat a la línia en espanyol sense el consentiment de les famílies.

Escola Valenciana recorda que la legislació educativa no permet realitzar un canvi de programa per a alumnes que ja han començat e procés d’aprenentatge en un programa d’ensenyament, sigui en català o en espanyol. Per tant, diu l’entitat, els alumnes de quatre i cinc anys del col·legi Maria Auxiliadora haurien de tenir garantida l’opció que les seves famílies van triar quan van matricular-los. I demana a la conselleria d’Educació que revisi aquest cas irregular i que prengui les mesures pertinents.
 
‘Si aquest cas no se soluciona, l’única via és que les famílies afectades que ho decidisquen emprenguen accions legals. Escola Valenciana posa a la seua disposició l’Oficina de Drets Lingüístics per a dur-ho a terme’, acaba dient l’entitat.

El col·legi María Auxiliadora de València era un dels pocs centres concertats que oferia una línia en català a la ciutat en l’oferta educativa, a part dels programes en espanyol. I era un dels tres centres que va demanar un canvi de línia de català a espanyol en el seu projecte lingüístic de centre per a l’actual curs. Això significa que l’alumnat nou de tres anys que s’ha matriculat en aquest col·legi només té l’opció de fer-ho en espanyol. El problema que denuncia Escola Valenciana ha sorgit arran d’haver canviat la llengua d’aprenentatge a alumnes que ja havien començat la línia en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any