La subhasta dels docents recapta cent mil euros

  • Continua oberta a la xarxa · Una estudiant compra un Miró per 7.500 euros

VilaWeb
Redacció
31.10.2013 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Trui Teatre de Palma va acollir ahir la subhasta de les obres d’art que més de dos-cents d’artistes havien cedit als docents de les Illes per a engrossir la caixa de resistència. En total, es van recaptar cent mil euros, una quantitat qualificada d’èxit per part de l’Assemblea de Docents. A més, la subhasta continua obert a través de la web Art i Resistència fins al 31 de desembre

En total, quatre hores per a vendre 106 de les més de dues-cents obres que hi havia a subhasta, a les quals se sumen els cinc gravats de Miquel Barceló, venuts la setmana passada per deu mil euros cadascun. Els dos moments més esperats de la nit eren la venda de les obres donades per les famílies d’Antoni Tàpies i Joan Miró. La primera, un gravat de Tàpies de 1993 titulat ‘Carmí 4’, va ser adquirit per la historiadora de l’art Georgina Sas, que en va pagar quatre mil euros. A més, va destacar que l’obra tenia el valor d’haver estat cedida pel fill de l’artista, Miquel Tàpies, mort el 13 d’octubre passat.

La sorpresa arribà amb la peça de Miró, ‘L’oeil bleu du volcan’, un gravat amb preu de mercat de deu mil euros i tres mil de sortida. Una estudiant de Dret de Palma, acompanya de la de la seva mares, van adjudicar-se l’obra per 7.500 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any