Embarguen el compte corrent de Compromís per la sentència de la rifa de Fabra

  • Joan Gilabert, portaveu comarcal, destaca 'l'eficàcia sorprenent' del jutjat

VilaWeb
Redacció
19.09.2013 - 23:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat número 6 de Castelló ha embargat el compte corrent de la Coalició Compromís per a procedir a cobrar la quantitat a què l’havia condemnada per la sentència dictada arran de la rifa de Reis en què apareixia la cara de Carlos Fabra. La sentència obliga Compromís a pagar 12.956,35 euros, dels quals ja se n’havien liquidat la meitat i s’havia negociat un termini de pagament que acabava el 17 de setembre. Però abans d’arribar la data, el jutjat va embargar el 10 de setembre 8.800 euros d’un compte corrent de la secció nacional de la formació. Aquest import, superior al pendent de pagar, inclou uns interessos i costos calculats sense tindre en compte els avançaments efectuats, segons fonts de la coalició.

La notícia l’ha donada a conéixer aquest dijous el portaveu de Compromís per Ontinyent, Joan Gilabert, en una roda de premsa convocada per a informar de la situació de la campanya engegada per a recaptar fons destinats a sufragar la condemna i de l’actuació de Xavi Castillo, inclosa en aquesta campanya de suport. Gilabert no s’ha estat de ressaltar ‘l’eficàcia sorprenent’ amb què ha actuat el jutjat, davant stuacions com la del mateix Carlos Fabra a qui començaran a jutjar el mes que ve després de nou anys d’investigació, o com de la ‘tants expedients d’execució de crèdits d’empreses i particulars pendents de cobrar’.

La responsable de l’àrea econòmica de l’executiva comarcal, Lucia Company, ha detallat que de moment s’havien recollit 6.273 euros, provinents del sopar del Premi Roure (500 euros), de donacions personals que es faran públiques el dia de l’actuació de Pot de Plom (1.163 euros), d’un derrama extraordinària entre els militants d’Ontinyent (1.610 euros), i de part de les aportacions que fa el Grup Municipal per al funcionament de la secció local (3.000 euros).

Per la seua banda, el portaveu ha recordat els conceptes i quantitats que formen el total a pagar per la condemna: 3.700 euros com a indemnització a Carlos Fabra, 3.591,57 euros dels costos de la primera instància del juí, 3.154,49 euros dels costos de la segona instància, 1.910,29 euros de despeses dels advocats propis, i 600 euros de la publicació de la sentència. Gilabert ha aprofitat per a evidenciar distintes maneres de fer, en assegurar que ‘fan front a aquesta injusta condemna’ ‘sense sobres, sense donacions anòmines, sense loteries, amb transparència i amb la col·laboració de la ciutadania’.

Pregunta-li a Compromís

L’actuació de Xavi Castillo divendres de la setmana que ve, 27 de setembre a Benigànim, anirà precedida d’un acte públic en què hi participaran els diputats a les Corts de la Coalició, i batles i regidors de la comarca. Serà un acte que començarà a les nou de la nit a la cafeteria de l’Espai Jove i en què es convida els assistents a fer preguntes i proposar qüestions als responsables polítics. A les deu i mitja començarà la representació teatral, a l’auditori, per a la qual hi ha a la venda entrades a la seu de Compromís i al Casal de la Joventut a Ontinyent, al pub Sarao de Quatretonda, a l’Espai Jove i al Racó de l’Arrop de Benigànim, a la perruqueria Nou Pentinat e l’Olleria, i al pub Les Coves de Bocairent.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any