La CUP porta la vertebració dels Països Catalans als ajuntaments

  • 'El municipalisme ha de ser el motor de canvi per a l'emancipació dels Països Catalans', diu una regidora de la CUP a Molins de Rei

VilaWeb
Redacció
23.07.2013 - 18:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha preparat una moció (PDF) per a presentar a tants municipis dels Països Catalans com sigui possible amb l’objectiu d’obrir el debat institucional sobre la nació. Vol aconseguir que els ajuntaments estableixin la referència nacional més enllà de comunitats autònomes i departaments amb l’objectiu de reforçar la sobirania nacional.

La regidora de Molins de Rei Mar Miralles ha presentat avui la moció al Parlament de Catalunya acompanyada del diputat David Fernàndez. Miralles ha dit: ‘La solució del conflicte polític que encara el poble català amb els estats espanyol i francès tan sols es resol amb el dret d’alliberament de tot el nostre poble. Per això, al contrari del que plantegen la resta de forces polítiques, nosaltres fem extensiu aquest procés a tots els Països Catalans.’

Per la CUP aquest procés ha de ser la garantia que tots els habitants dels Països Catalans puguin exercir el dret de decidir i el dret de viure en un país lliure i reunificat. Mar Miralles ha volgut deixar clar que, ‘malgrat que la conjuntura política sembla fer passos en el camí de la llibertat per a una part de la nostra nació no ens podem girar d’esquena i tancar el procés a la resta de territoris’.

La CUP diu que és conscient que ‘la Generalitat de Catalunya no té poder legislatiu fora de la CAC’ i per això entén que el municipalisme ha de ser el motor de canvi per a l’emancipació dels Països Catalans. Miralles ha acabat dient que ‘no és una qüestió de ritmes sinó de voluntat política que els Països Catalans recuperin la sobirania i el dret democràtic de legislar-se sense ingerències externes’.

La moció (PDF) que la CUP portarà a debat als ajuntaments catalans durant els mesos vinents inclou aquests cinc punts:

1. Reconèixer el municipi de [nom del municipi] com a part dels Països Catalans. Aquest ajuntament es compromet a treballar per la superació de les estructures institucionals presents i per gestar-ne una de nova que englobi la nació completa.

2. Que l’ajuntament, com a òrgan de representació dels veïns i les veïnes de[nom del municipi], participarà i fomentarà l’obertura d’un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans mitjançant institucions pròpies del conjunt del país.

3. Instar els parlaments i els governs autonòmics i departamentals a obrir un procés de diàleg amb els agents socials, econòmics i culturals del conjunt dels Països Catalans per sumar-los a un procés de sobirania ampli, i explorar vies per a la vertebració nacional completa.

4. Instar els parlaments i els governs autonòmics i departamentals, les forces polítiques i els agents socials, econòmics, culturals, etcètera a impulsar la creació de l’Assemblea de Càrrecs Electes dels Països Catalans mitjançant un ampli acord per tal de poder disposar d’una eina de relació política estable entre càrrecs electes de les diverses parts de la nació.

5. Instar els ens municipalistes que actuen als Països Catalans a establir lligams efectius i estables de col·laboració.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any