Núvol s’enlaira

  • Núvol ha arribat a la xifra de 54.273 usuaris únics el mes de juny, segons dades publicades per l'OJD interactiva, l'agència que certifica les audiències de la majoria de mitjans digitals catalans. Núvol se situa per primer cop al capdamunt del rànquing de les revistes catalanes auditades per l'OJD

VilaWeb
Redacció
18.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Núvol lidera el rànquing de capçaleres culturals o especialitzades auditades per l’OJD. El mes de juny ha superat per primera vegada les revistes de Grup 03 tan consolidades com Sàpiens, Cuina o Descobrir, tres publicacions que formen part també del menú de capçalera de l’Ara, el diari en català amb més visites (1.343.194 usuaris únics).

Núvol ha registrat el mes de juny 10.000 lectors més que la segona capçalera del rànquing, Cuina, i 17.000 lectors per damunt de la revista d’història Sàpiens. El digital de cultura també se situa per damunt de revistes de llarga trajectòria, com l’agenda cultural butxaca.com o la revista Enderrock.cat, que centren encara els esforços en les publicacions en paper, però que tenen webs dinàmiques i amb un contingut atractiu i interessant.

Núvol també encapçala el rànquing de revistes de l’OJD si es mesura per visites. El mes de juny ha sumat 87.834 visites, mentre que Cuina n’ha registrades 63.974, butxaca.com 49.882 i Sàpiens 48.904.

Núvol ha estat auditat per l’OJD des que es fundà, el mes d’abril de 2012. Va començar amb la modesta xifra de 12.000 lectors i de mica en mica ha anat creixent fins a trencar la barrera dels 50.000 el mes passat. En el gràfic inferior es pot apreciar l’evolució de l’audiència de Núvol els darrers dotze mesos.

Núvol ha comptat amb aliances per a arribar a aquesta xifra d’audiència. Com a membre de la comunitat +VIlaweb, Núvol disposa cada dijous d’un espai a Vilaweb per a fer púbiques les notícies més destacades. També ha estat determinant la incorporació de la revista L’Avenç, que des de fa cinc mesos compta amb una secció pròpia dins el digital de cultura.

Núvol se situa també en usuaris únics per damunt de digitals locals molt consolidats, com ara L’Empordà.info (38.062 usuaris), AraGirona.cat (37.257), DBalears.cat (36.144), TotSantCugat.cat (32.652), Nació Digital Ripollès (30.802), Anoia Diari (27.850) o Reus Digital (26.200).

Des de la redacció de Núvol, volem donar les gràcies a tots els qui han contribuït a aquest  resultat, tant als lectors que ens segueixen com als més de 850 col·laboradors que han escrit algun article des que es va fundar el digital ara fa poc més d’un any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any