Herrera i Camats anuncien la seva candidatura per copresidir ICV

  • Ho han anunciat conjuntament durant el consell nacional del partit

VilaWeb
Redacció
09.03.2013 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actual secretari general d’Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, i la número dos del partit, Dolors Camats, ha presentat oficialment avui la seva candidatura per a copresidir el partit. L’anunci s’ha fet durant el consell nacional del partit, que es fa avui a Barcelona. La formació ecosocialista ha donat així el tret de sortida a les primàries per substituir Joan Saura al capdavant del partit a partir del proper abril.

‘Em presento a la copresidència d’ICV perquè tinc l’ambició de construir l’alternativa. Vull posar en valor el bo i millor d’Iniciativa, un partit amb profundes arrels en l’antifranquisme’, ha assenyalat Herrera.  Per la seva part, Dolors Camats ha avançat que ICV tindrà una única direcció però dues persones. ‘Això ens obliga a ser molt transparents i tenir molta comunicació, molta deliberació i fer molt rendiment de comptes’, ha dit. Per Camats, assumir la copresidència és una manera de dir que va de veritat. ‘A partir d’ara el partit haurà de demostrar que es poden fer les coses diferents i que pot ser útil no només als nostres militants, sinó a tota aquella gent que no milita i que no sap ni tan sols que té dret a defensar els seus drets’, ha dit Camats.

El consell nacional de la formació ecosocialista ha ratificat així el resultat de la consulta interna que ICV ha fet per aprovar el canvi en la direcció i la introducció de la copresidència, i que es va resoldre aquesta setmana amb un 84% a favor. El calendari de primàries s’obre a partir d’aquest diumenge dia 10 de març, fins al proper dia 22, amb la recollida dels avals de les candidatures que vulguin participar a la consulta interna.

Qualsevol militant es pot presentar en tàndem a la copresidència d’ICV si presenta cinquanta avals dels adherits. Un cop presentades les candidatures que hagin aconseguit els avals el 22 de març, des d’aquest mateix dia i fins al 12 d’abril s’obrirà el període de votacions. El 13 d’abril es realitzarà l’escrutini final i la publicació dels resultats de la copresidència.

Un cop escollits els màxims dirigents de la formació per la nova etapa, els membres triats per la militància a la copresidència faran la seva proposta de direcció que serà votada en l’Assemblea Nacional dels propers 19, 20 i 21 d’abril a Viladecans, juntament amb la ponència política que serà el full de ruta per la formació ecosocialista durant els pròxims 4 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any