L’Espai Mallorca obrirà abans de l’estiu

  • En un local de l'Ajuntament a la plaça Vicenç Martorell, al mateix barri del Raval · S'hi faran les primeres activitats per Sant Jordi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.03.2013 - 20:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Espai Mallorca i l’Ajuntament de Barcelona han signat avui el contracte de lloguer del nou espai d’aquest centre cultural, tancat el mes de novembre passat. El nou local és situat a la plaça Vicenç Martorell del barri del Raval de Barcelona, a pocs metres de l’antiga ubicació. Joan Tomàs Martínez, de Crits i Renou, el col·lectiu que ha promogut la reobertura, ha explicat en declaracions a VilaWeb que el propòsit és el d’obrir al públic, encara que sigui només parcialment, abans de l’estiu, tot i que per Sant Jordi esperen poder-hi fer les primeres activitats. Mentrestant, cal condicionar l’espai.

El local nou té una superfície equivalent aproximadament a la meitat de l’Espai Mallorca anterior. Per això, explica Martínez, ‘caldrà redimensionar-ho tot, perquè la idea és mantenir tant la llibreria com la sala polivalent per a fer-hi exposicions, presentacions i tota mena d’actes relacionats amb la cultura catalana i, en especial, la de les Illes Balears.

Per Martínez, la signatura del contracte que s’ha fet avui és el pas més important després de mesos d’incertesa. ‘Fins que no vam tenir una negativa clara de l’antiga propietat per a poder reobrir en el mateix espai van passar moltes setmanes i per això tot plegat s’ha endarrerit molt i ara estem molt contents’, explica Martínez. I remarca que la negociació amb l’ajuntament ha estat cooperativa i fructífera.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, també ha expressat satisfacció perquè les persianes del local de la plaça Vicenç Martorell, que anteriorment havia acollit oficines municipals, s’aixequin per acollir-hi l’Espai Mallorca ‘i no qualsevol establiment comercial’. Per Homs, si el barri i el districte tenen múltiples usos, el que més agrada i cal conservar és el cultural, i el que és una representació de la cultura dels Països Catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any