Mònica Oltra, disposada a ser candidata a la presidència de la Generalitat

  • Descarta un tripartit amb PSPV i EUPV el 2015 · I diu, convençuda: 'El PP no guanyarà les eleccions, açò ho tinc clar'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.03.2013 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada de Compromís Mònica Oltra ha declarat avui que estaria disposada a encapçalar la llista a la Generalitat per Compromís. Diu que encara queden dos anys per a les eleccions del 2015, que la coalició és coral i que poden passar moltes coses, però admet que aquesta seria una possibilitat perquè es troba ‘a gust en el projecte’. Ha descartat, això sí, que arribi a ser candidata a l’ajuntament de València. ‘Ja fa temps que no hi estic empadronada. L’única llista municipal que podria encapçalar seria la de Riba-roja, on visc.’

Oltra ha fet aquestes declaracions en una conferència de premsa que ha convocat per anunciar que renunciava a la presidència de la comissió de política social a les Corts, després d’una polèmica amb la diputada del PP Carmen Amorós.

Ha destacat que Compromís ha sabut donar aquests últims anys una imatge coral, amb Enric Morera al capdavant del grup a les Corts, i amb Baldoví, com a diputat al congrés espanyol. Fins al punt que en les anteriors eleccions a les Corts, en què ella era la número dos, ‘molta gent pensava que jo encapçalava la llista’. I afegeix: ‘Tenim molts referents, i açò és important. La pluralitat i la coralitat són senyals d’identitat nostres’.

‘Tinc la certesa i la convicció moral que hi haurà un canvi de signe polític en la comunitat i que no governarà el PP’, ha dit. I ha descartat la fórmula d’un tripartit, fent pacte amb PSPV i EUPV, perquè ‘Compromís ja són tres partits’.

La diputada ha reconegut que li agradaria que hi hagués un govern ‘en sintonia amb les esperances i els desitjos de la gent’. Això dependrà del resultat electoral i ‘és una cosa que no es pot aventurar’. Oltra vol un govern que actuï ‘en moltes coses que afecten els pilars del sistema i amb una profunda revitalització democràtica, que ara no existeix’. ‘El PP no guanyarà les eleccions i açò ho tinc clar’, ha insistit.

Compromís és una coalició formada per independents, el Bloc Nacionalista Valencià, que és el partit majoritari, i Iniciativa del Poble Valencià, partit del qual forma part Mònica Oltra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any