El govern català crea un grup de treball per als casos d’espionatge

  • Homs diu al Ministeri de l'Interior que ha de comptar amb els mossos si vol arribar fins al final en les investigacions

VilaWeb
Redacció
19.02.2013 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha decidit de crear un grup de treball interdepartamental per coordinar les accions judicials i polítiques davant dels presumptes casos d’espionatge a Catalunya. Ho ha anunciat Francesc Homs, conseller de la Presidència, que ha explicat que hi participaran els departaments de Presidència, Interior i Justícia. La finalitat és aclarir els fets i destriar quins casos d’espionatge són reals. ‘Hi ha qui intenta presentar una imatge de Catalunya que no s’ajusta a la realitat, i com a Govern hi plantem cara’, ha dit.

També sobre els casos d’espionatge i la introducció de la policia espanyola per part de l’estat, obrint un conflicte de competències entre mossos i agents espanyols, Francesc Homs ha dit  al Ministeri de l’Interior que havia de comptar amb els mossos per poder arribar fins al final de la investigació perquè era el cos amb més efectius i més capacitat de contrastar informació. ‘No val a dir que són prescindibles, espero que es compensi aquesta sensació que s’ha donat fins ara’, i ha aprofitat per denunciar que el govern espanyol actua amb gran diligència en casos que afecten el PP, com aquest,iperò no amb l’informe sobre presumptes comptes de les famílies Pujol i Mas a Suïssa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any