Vídeo en directe del pas de l’huracà Sandy per Nova York

  • Ha obligat a suspendre tot el transport públic de la ciutat, a tancar les escoles i a evacuar prop de 400.000 ciutadans

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nova York era ahir una ciutat fantasma. Les autoritats de la ciutat van ordenar diumenge l’evacuació de 375.000 habitants de les àrees de més a prop de mar per l’arribada de l’huracà Sandy.

Tots els serveis de transport públic s’han suspès i el batlle ha demanat a tots els novaiorquesos que no siguin evacuats que no surtin de casa. L’huracà pot ser la major tempesta que ha afectat mai els Estats Units quan entri a terra aquesta nit, amb vents forts i inundacions molt perilloses a la costa est dels Estats Units, perquè coincideix amb una bossa d’aire fred. Ho explica en aquest vídeoel batlle de Nova York, Michael Bloomberg. Alguns experts i mitjans nord-americans ja han batejat el fenomen com ‘la tempesta perfecta’ o ‘Frankeenstorm’, fent un joc de paraules entre ‘Frankenstein’ i ‘storm’ (tesmpesta).

Es creu que el Sandy podria tenir un ‘impacte brutal’ en ciutats com Boston, Washington, Baltimore i Filadèlfia, a més de Nova York, segons informa Reuters. Aquest huracà ja ha causat cinquanta morts al Carib i es cacula que serà actiu fins dimecres, pel cap baix.

El pas del Sandy pel Carib ha deixat una seixantena de morts, la majoria dels quals a Haití, on han perdut la vida mig centenar de persones. El segon país més afectat per l’huracà és Cuba, on hi ha hagut onze morts.



Premsa nord-americana:

New York Times

The Washington Post

Boston Globe

CNN

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any