Mas lliura a Martí Gasull la Creu de Sant Jordi a títol pòstum

  • Per la tasca feta en defensa de la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà avui la Creu de Sant Jordi a títol pòstum a Martí Gasull, fundador i membre molt actiu de la Plataforma per la Llengua. La concessió del guardó s’ha fet a proposta del president, atesa ‘la valuosa trajectòria de compromís amb la llengua i la cultura catalanes, des d’una actitud de diàleg que ha permès d’impulsar una presència més efectiva del català en la nostra societat’.

L’acte s’obrirà amb un parlament de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, que farà una glossa de Martí Gasull. Tot seguit el secretari de govern, Germà Gordó, llegirà el decret de concessió del guardó, el president Mas farà lliurament de la Creu de Sant Jordi als pares del guardonat, Martí Gasull i Maria Pilar Roig, i al germà, Bernat Gasull, que pronunciarà unes paraules. Tancarà l’acte el president Mas amb un discurs.

També assistiran a l’acte els consellers de Cultura, Ferran Mascarell; d’Interior, Felip Puig, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, a més del secretari de Comunicació, Josep Martí; del delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba, i del director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.

Mort en un accident de muntanya a l’Himàlaia

Gasull va morir el 23 de setembre proppassat en un accident de muntanya a l’Himàlaia per una allau en un campament al Manaslu (Nepal). La notícia va causar una gran commoció al país perquè Gasull era conegut i estimat per la seva abnegada lluita per la llengua i la nació catalanes. A final del mes passat va rebre un homenatge de comiat de familiars i amics, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

VÍDEO: Contundent intervenció de Joan Tardà al congrés en defensa de la llengua

Opinió de Bernat Puigtobella: ‘Martí Gasull, un activista insubornable’

Opinió de Tomeu Martí: ‘Martí Gasull, des de Mallorca’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any