Wert diu que les paraules de Mas ‘van ser una bajanada’

  • Aquest vespre coincidirà amb el president català en l'entrega del Premi Planeta

VilaWeb
Redacció
15.10.2012 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les polèmiques declaracions del ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, sobre ‘espanyolitzar’ els alumnes continuen portant cua, i més quan Wert, lluny de desdir-se’n, ha ratificat i defensat la seva postura. Avui ha retret que el president Artur Mas li respongués ahir dient que mentre el govern espanyol voldria ensenyar la història de ‘una, grande y libre’, a Catalunya ‘s’ensenya la història d’un estat plurinacional, evidentment’. Per Wert, les paraules de Mas ‘van ser una bajanada’. 

Les últimes declaracions de Wert arriben poques hores abans de viatjar a Barcelona i coincidir justament amb Artur Mas a la mateixa taula en el lliurament del premi Planeta, segons que va confirmar ahir el president del grup Planeta, José Manuel Lara.

Lara, que va demanar diàleg entre els governs català i espanyol, va confirmar la coincidència en la conferència de premsa de presentació del premi. Lara no va desaprofitar l’ocasió per inisistir que l’editorial hauria d’abandonar Barcelona en cas que Catalunya es constituís en estat independent. I va endurir les seves declaracions contra la independència dient que seria ‘un dany irreparable’. Això sí, va dir que ell no canviaria de domicili i que, en tot cas, treballaria ‘de dilluns a divendres’ fora de Catalunya.

Cal recordar que Lara fou condecorat la setmana passada per la guàrdia civil amb l’ordre del mèrit amb distinció de plata per la col·laboració i relació continuada amb el cos policíac.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any