El PSPV aposta pel federalisme i un nou model de finançament per al País Valencià

  • Ximo Puig ha presentat un manifest per al Nou d'Octubre

VilaWeb
Redacció
08.10.2012 - 19:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presentat un manifest pel Nou d’Octubre, diada del País Valencià, en el que aposta per ‘un estat federal’ i avançar cap a ‘un federalisme de la igualtat’ front a la ‘centralització i el sobiranisme’.

El partit ha presentat deu reflexions sobre la situació actual de la comunitat i tres línies d’actuació pel futur. Entre aquests, Puig considera que la desqualificació a les autonomies és ‘ideològica’ i busca ‘recentralitzar l’estat’. A més, assenyala que la crisi no és cosa del model autonòmic ‘sinó de la magnitud del deute privat i del sistema financer’, producte de la bombolla immobiliària.

També ha destacat que atacant ‘l’autonomia s’ataca a l’estat del benestar’ i que es troben davant una ‘ofensiva de la dreta espanyola i valenciana contra els serveis públics, l’estat del benestar i l’estat de les autonomies’. També ha culpat el PP de fer ‘mal ús de les institucions autonòmiques’.

Per acabar, s’ha ofert a col·laborar amb Fabra per exigir un nou model de finançament i consensuar esmenes als pressupostos generals espanyols (PGE).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any