Vaga al metro de Barcelona, en plena celebració de la Mercè

  • Els sindicats demanen avançar la paga d'estiu del 2013 a finals d'aquest any per compensar la retallada de la paga de Nadal

VilaWeb
Redacció
24.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors del metro de Barcelona fan vaga avui, en plena celebració de la Mercè, després que la reunió de dijous passat amb l’empresa acabés ‘molt malament’, segons va afirmar el president del comitè d’empresa, Javier del Rio. Del Rio va explicar que l’empresa no ha acceptat cap de les propostes dels treballadors i s’ha queixat del fet que els hagi proposat avançar la paga d’estiu del 2013 a finals d’aquest any per compensar la retallada de la paga de Nadal.

Els serveis mínims no superaran el 33%

Els serveis mínims previstos no superaran el 33% durant tota la jornada, segons va informar divendres Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La vaga està prevista des de les quatre de la matinada amb un 33% del servei habitual, ‘un percentatge que es podrà distribuir de manera irregular durant tota la jornada’ sense superar aquest 33%, d’acord amb l’ordre del Departament d’Empresa i Ocupació.

Es preveu que la màxima afluència de passatgers es produeixi a la matinada a la Zona Fórum, al migdia al centre de la ciutat i al vespre-nit a la zona de la plaça Espanya, amb motiu del piromusical.

Trias demana ‘omplir-se de paciència’

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida a la ciutadania perquè ‘s’ompli de paciència’ davant els efectes que pugui tenir la vaga. Conscient que la protesta generarà ‘problemes i dificultats’ pel que fa a la mobilitat de la gent per la ciutat, Trias confia que els treballadors del metro compliran els serveis mínims decretats. ‘Suposo que les coses es faran amb serietat’, ha dit Trias, que ha volgut advertir als sindicats que ni TMB ni l’Ajuntament ‘tenen la clau del conflicte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any