Ximo Puig: ‘És una suspensió de facto del nostre autogovern’

  • EUPV exigeix la dimissió de Fabra i la convocatòria avançada d'eleccions · Compromís demana que Fabra comparegui per explicar el rescat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició van carregar ahir contra el govern valencià per la petició al govern espanyol de poder sotmetre’s al fons de liquiditat de les comunitats autònomes. PSPV, Compromís i EUPV van denunciar la mala gestió econòmica del govern presidit per Alberto Fabra, que fa un any que va substituir Francisco Camps. Enric Morera (Compromís) va demanar la compareixença de Fabra per explicar la situació econòmica del país, mentre que Marga Sanz (EUPV) va exigir la dimissió del president i la convocatòria avançada d’eleccions.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va assegurar que ‘estem davant d’una suspensió de facto del nostre autogovern, està en suspens el nostre estatut d’autonomia’. Puig va exigir la convocatòria urgent i extraordinària del ple de les Corts perquè el president expliqui ‘de què es tracta el rescat i quines condicions té’. El PSPV ha demanat un informe urgent a la Sindicatura de Comptes per conèixer amb precisió la situació financera i econòmica de la Generalitat.

El portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, va explicar que han sol·licitat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, comparegui urgentment per explicar la situació econòmica del País Valencià. L’herència de Camps, plena de corrupció, malversació de fons públics i saquejos, però també la ‘nefasta gestió de Fabra’, són alguns dels motius que segons Morera han conduït a aquesta situació.

El síndic considera que ‘el president substitut de Camps, per la gràcia de Rajoy, ha hagut de demanar un rescat formal a l’estat perquè ja no pot dissimular més el gran forat negre que la megalomania de Camps i dels seus consellers han provocat en les arques públiques valencianes, fruit de la malversació, l’amiguisme i el endollisme’. 

Per la seva banda, la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, va remarcar que la petició d’ajut del País Valencià ‘posa en evidència la situació del Consell, qui ja no pinta res i està agenollat als peus de les tisores de Rajoy’. En opinió de Sanz, ‘Fabra ha perdut el control i ha tirat a la paperera l’autogovern dels valencians’. La portaveu d’EUPV va demanar la dissolució del govern valencià i la convocatòria avançada d’eleccions. ‘Ens preguntem quant més va a costar-nos aquest rescat, l’elevadíssima factura que haurem de pagar, aquesta situació no espot prolongar ni un dia més’, va manifestar.

 

Més informació: El govern valencià, el primer que demana la intervenció de l’estat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any