Espanya es torna a quedar sola a Europa defensant el corredor central

  • El Comitè de les regions ha tombat una esmena presentada pel president d'Extremadura per 74 vots a 9

VilaWeb
Redacció
19.07.2012 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest migdia s’ha votat al Comitè de les regions d’Europa la proposta de dictamen sobre el ‘Mecanisme connectar Europa’ al qual s’havien presentat dues esmenes d’Extremadura i Aragó. Les esmenes demanaven obrir els annexos del document per incloure-hi el corredor central com a infraestructura de la xarxa principal de transports. Tan sols s’ha votat l’esmena d’Extremadura, per absència de ponent d’Aragó, i s’ha tombat per 74 vots en contra, 9 a favor i 2 abstencions.

El president d’Extremadura, José Antonio Monago, ha intervingut al comitè per defensar la inclusió del corredor central, assenyalant que d’aquesta manera s’aconseguia una millor cohesió territorial i una major competitivitat per a les regions afectades. Monago ha dit que era molt important per a Extremadura i, sobretot, per a Espanya, per a la seva cohesió territorial.

El vot del dictamen del Comitè de les regions no és definitiu, però acostuma a anticipar les decisions que pren de forma definitiva la Comissió Europea o el Parlament Europeu. Per això, l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) ha mostrat la seva satisfacció pel resultat de la votació, que dibuixa un mapa amb el corredor mediterrani com a infraestructura prioritària i no inclou el corredor central.

 

Més informació: El coordinador del PSC a Madrid demana perdó als catalans per votar a favor del corredor central

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any