Voleu saber si el vostre Mac té el virus Flashback?

  • Algunes webs expliquen com es pot detectar aquest troià, que ja ha infectat mig milió d'ordinadors d'Apple

VilaWeb
Redacció
06.04.2012 - 19:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si teniu un ordinador amb el sistema operatiu Macintosh i no sabeu si se us ha instal·lat el virus Flashback, algunes webs expliquen com es pot comprovar si el teniu o no. L’empresa F-Secure, per exemple, descriu la manera de detectar la presència del Flashback a l’ordinador, com també el bloc Mashable, en aquest article. Apple, per la seva banda, ja ha fet córrer una actualització de seguretat. L’alarma per la propagació del Flashback, la va llançar aquesta setmana una empresa de seguretat informàtica russa.

Doctor Web detallava a través d’un informe que ja hi havia més de mig milió d’ordinadors d’Apple infectats per aquest troià, descobert inicialment el setembre de 2011 i que, en forma d’una falsa actualització del Flash Player, una vegada instal·lat a l’ordinador roba noms d’usuaris i contrasenyes.

Flashback explota una vulnerabilitat de Java per a instal·lar-se en ordinadors amb Mac OS X i recopilar informació dels usuaris, i es pot agafar en més de quatre milions de pàgines web, la majoria amb el domini .nu i en servidors de TV en streaming com Gangstasparadise.

Durant molt de temps, Apple ha defensat que el Mac no era vulnerable als programes malignes que sí que afecten els PC, però l’augment exponencial d’usuaris (un 10% del mercat, segons alguns estudis) ha canviat les coses i ja han començat a aparèixer virus centrats en aquest sistema operatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any