Violenta agressió a Elena Milàixina, periodista crítica amb Putin

  • Uns desconeguts l'han pegat i li han robat anit · Denuncia la passivitat de la policia després de l'atac

VilaWeb
Redacció
05.04.2012 - 15:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La periodista russa Elena Milàixina, successora d’Anna Politkòvskaia a Nòvaia Gazeta, ha patit una violenta agressió aquesta nit passada, quan tornava de la feina: caminava amb una amiga pels carrers d’un barri residencial de Moscou quan uns desconeguts se li han llançat al damunt, l’han pegat a la cara i al pit. Milàixina, entrevistada fa mig any per VilaWeb, ha hagut de ser hospitalitzada i ha denunciat la passivitat de la policia arran de l’agressió.

En un apunt al bloc de Nòvaia Gazeta, Milàixina ha explicat que es troba bé i que creu poc probable que els agressors estiguessin interessats en els diners que duia a sobre.

Elena Milàixina dirigeix Nòvaia Gazeta, una de les poques veus crítiques del govern rus. És la mateixa publicació en treballava Anna Politkòvskaia, assassinada l’octubre del 2006 per motivacions polítiques. El crim, encara aram no s’ha aclarit.

En ocasió del cinquè aniversari de l’assassinat, Milàixina va visitar la redacció de VilaWeb, i en una entrevista amb Vicent Partal demanava responsabilitat i suport a la comunitat internacional, però també comprensió als mitjans de comunicació de fora de Rússia. ‘Rússia és ara un país prou obert, sí, però el fet d’obrir les fronteres n’ha empitjorat la situació quant a corrupció, a drets humans o a justícia; i quan diuen que Rússia és oberta i que Putin va aturar la guerra i va combatre el terrorisme, també han de dir que no ha fet res per la democràcia.’

Vegeu l’entrevista amb Elena Milàixina

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any