El PP amenaça de retirar el suport a Artur Mas si assumeix les tesis independentistes de CDC

  • Obre un període de reflexió sobre les relacions amb CiU i demana una reunió amb el president

VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha amenaçat de retirar el suport dels populars al govern d’Artur Mas si l’executiu català assumeix els postulats independentistes formulats en el congrés de CDC. ‘Si el full de ruta del govern és el de la ‘estelada’, el PP no hi serà, serà davant seu’, ha afirmat en conferència de premsa. També ha avançat que els populars obriran un període de reflexió sobre les seves relacions amb CiU després del congrés de Reus de CDC, en què per primera vegada s’ha introduït la consecució d’un estat propi per a Catalunya entre els objectius del partit.

Camacho, que ha obert la porta del PP als votants de CDC descontents amb el gir independentista, ha reclamat una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè li aclareixi si l’acció del seu govern es veurà alterada després del congrés.

Fernández Díaz deixarà la diputació per centrar-se en Barcelona

El vice-president primer de la Diputació de Barcelona, el popular Alberto Fernández Díaz, va anunciar ahir que a la tardor deixarà el càrrec per a centrar-se en la direcció del grup municipal barceloní. En una entrevista a BTV, ho va justificar per l’atenció que mereix l’Ajuntament de Barcelona i per fer més oposició a CiU. En declaracions a Europa Press, fonts del PP van concretar que mantindrà encara l’escó a la diputació, i no deixarà la vice-presidència primera fins que la corporació provincial no aprovi el pressupost.

Fernández vol treballar exlusivament en la ciutat, ‘amb les mans lliures per a fer oposició a CiU, i més després de les decisions i concessions de Xavier Trias als regidors més sobiranistes’. Per Fernández, aquestes concessions poden comportar confrontació a l’ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any