Inca també defensa el català

  • L'OCB i el Consell de la Societat Civil de Mallorca combaten en un acte al Casal de Cultura d'Inca la política adversa a la llengua del govern Bauzá

VilaWeb
Redacció
16.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Casal de Cultura d’Inca, s’hi farà al vespre l’acte ‘Vine a dir sí a la nostra llengua‘, organitzat per l’Obra Cultural Balear i el Consell de la Societat Civil de Mallorca. El propòsit és de ‘fer conèixer de primera mà la política del govern Bauzá contra la llengua pròpia’. 

Similar al de la setmana passada a Manacor, aquest acte també és part de les mobilitzacions que es duen a terme a les Illes contra la reforma de la llei de la funció pública, que buida de contingut la llei de normalització lingüística.

Aquests últims mesos hi ha hagut unes quantes manifestacions de defensa del català; s’han presentat més de 12.000 al·legacions demanant la retirada de l’avantprojecte del govern, una xifra sense precedents en tot el període autonòmic. Per això l’OCB demana que l’executiu reflexioni, retiri la proposta i recuperi el consens en matèria de llengua que va permetre l’aprovació unànime de la llei de normalització lingüística. 

L’OCB també recorda que abans de les eleccions el president del govern, José Ramón Bauzá, es va comprometre a no canviar la llei de normalització lingüística. Per l’entitat, és ben clar que el projecte del govern és un atac a la igualtat dels drets lingüístics dels ciutadans, car pretén, sense reformar l’estatut, instaurar un nou règim polític en què la llengua pròpia ja no serà plenament oficial. Per això l’OCB creu que és l’agressió a la llengua catalana més greu de tot el període democràtic, i que la pretensió del govern és de reduir-ne l’ús institucional a mera anècdota folclòrica.

A banda l’eliminació del requisit lingüístic dels funcionaris, la reforma de la llei de normalització lingüística, de la llei de la funció pública i de la llei de règim jurídic equival a desreglamentar del tot els usos lingüístics i a eliminar ‘de facto’ la llengua pròpia de l’administració pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any