L’Institut Català de les Dones fa una crida a les víctimes de la violència masclista a demanar ajuda

  • Condemna i rebutja amb contundència l'assassinat d'una dona a Granollers

VilaWeb
Redacció
28.01.2012 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, condemna i rebutja ‘amb contundència’ l’assassinat avui d’una dona a Granollers, presumptament víctima de la violència masclista, i ha fet arribar el seu sentit condol a la família de la víctima. Davant fets com aquest, Gatell ha insistit que les dones truquin a la Línia telefònica gratuïta de l’ICD 900 900 120 qualsevol dia de l’any o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.

Gatell ha subratllat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la rehabilitació de les dones que es troben en una situació de violència masclista. La presidenta de l’ICD ha fet una crida a ‘la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra’.

Gatell també s’ha referit al conjunt d’assassinats que hi ha hagut aquest mes de gener a Catalunya i ha dit que ‘no podem caure en limitar el debat contra la violència masclista a la coincidència de casos d’assassinat perquè podríem estar simplificant el tema i la reflexió que hem de fer com a societat’. En aquest sentit, ha subratllat que ‘els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada’.

La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l’any i les 24 hores del dia.

Enllaços
Array
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any