Twitter censurarà missatges en alguns països

  • Blocarà piulets als territoris on es considerin ofensius, si ho demana una 'entitat autoritzada'

VilaWeb
Redacció
27.01.2012 - 08:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables de la xarxa social Twitter han anunciat que censurarien els missatges que puguin resultar ofensius o inadequats en algunes cultures o països. Per això han desenvolupat un sistema que limitarà la captació d’aquests missatges inadequats en uns territoris concrets. Twitter, que informarà els usuaris dels piulets retirats, justifica la mesura dient que la llibertat d’expressió s’entén diversament a cada racó del planeta.

La mesura s’ha anunciat en aquest comunicat al bloc, però Twitter no especifica la manera com determinarà exactament quins missatges superen el dret de la llibertat d’expressió a cada país. Segons que sembla, el blocatge respondrà a sol·licituds de ‘entitats ‘autoritzades‘.

Fins ara, Twitter havia d’eliminar un missatge de la xarxa si rebia la demanda d’un país de fer-ho. Però la companyia ha dit que ara pot fer que un missatge deixi de veure’s en un sol país. ‘Des d’avui mateix podem restringir continguts als usuaris d’un país concret, bo i mantenint-los a la resta del món.’

La companyia ha donat exemples de restriccions d’aquesta mena que pot portar a terme, com ara continguts pro nazis prohibits a Alemanya i França.

Preocupació de Reporters sense Fronteres

Reporters sense Fronteres s’ha mostrat molt preocupada per la decisió de Twitter de començar a restringir continguts en països que tenen un concepte ‘diferent de la llibertat d’expressió’. En una carta oberta al cap de la companyia nord-americana, Jack Dorsey, l’organització creu que amb la ‘censura geolocalitzada’ Twitter coopera amb les ‘actituds lliberticides’ de molts estats.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any