Pasqual denuncia el ‘col·lapse econòmic’ del Teatre Lliure

  • Anuncia la suspensió d'Amadeu', d'Albert Boadella, i 'Bombollavà', dirigida per ell mateix

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.01.2012 - 18:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El Lliure té un col·lapse econòmic perquè el país està col·lapsat’. Així s’ha expressat avui el director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, que ha anunciat que s’han vist obligats a suspendre dos dels espectacles d’aquesta temporada ‘per una segona gran retallada de la Generalitat’. Aquests dos espectacles són ‘Amadeu’, dirigida per Albert Boadella” i ‘Bombollavà’, creada per Pep Bou i Lluís Pasqual i dirigida per Pasqual mateix. La suspensió se suma a l’obra ‘L’onada’, que la direcció ja va anunciar que no programaria.

Pasqual ha afirmat que el volum de programació el fan amb 62 persones: ‘És menys de la meitat del que utilitza el TNC’, ha dit, precisant que no vol dir que hi hagi massa personal al teatre dirigit per Belbel.

‘Les retallades van directament sobre el pressupost artístic, és a dir, la capacitat de produir espectacles i de portar-ne’, així ha lamentat Lluís Pasqual, que ha insistit en que si es deixa de produir activitat es redueixen els ingressos.

Pasqual ha atribuït el col·lapse del teatre a la situació econòmica actual del país, i enguany la reducció del pressupost és superior a la de l’any passat.

La del 2011 va ser de 576.000 euros, metre que la d’aquest any és de 614.316 euros. Per part de la Generalitat s’ha disminuït 15%; 13% de la diputació, 1,5% per part de l’Ajuntament i, aproximadament, un 12% per part del Ministeri espanyol.

Amb la cancel·lació d’aquests dos espectacles, la temporada s’acabarà a primers de juny. Tot i així, Pasqual ha insistit en que hi ha feina en l’organització del Festival Grec, que aquest any es concentrarà en un període d’un mes i en un mateix espai: Montjuïc.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any