‘Midnight in Paris’ i ‘Chico & Rita’ se’n van als Oscar

  • El film de Woody Allen ha estat nominat a tres categories, inclosa la de millor film

VilaWeb
Redacció
24.01.2012 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja es coneixen els films nominats als Oscar. I el film de Woody Allen de coproducció catalana, ‘Midnight in Paris‘, ha estat nominat en tres categories: millor pel·lícula, millor director i millor guió. I el projecte de Xavier Mariscal i Fernando Trueba, ‘Chico i Rita‘,  competirà en la categoria de millor pel·lícula d’animació. Vegeu el llistat sencer de nominacions.

Per una altra banda, ‘Hugo’, de Martin Scorsese, ha estat una de les sorpreses, amb onze nominacions. I la que partia com a favorita, ‘The artist’, del francès Michel Hazanavicius, n’ha rebudes deu. Tots dos, a més de ‘Midnight in Paris’, són nominats a la categoria de millor film, que enguany compta amb nou candidats. També són nominats a aquest guardó ‘Moneyball‘, amb Brad Pitt, que ha rebut sis nominacions, ‘The Descendents‘, amb George Clooney, que n’ha rebudes cinc, ‘Extremely Loud & Incredibly Close‘, ‘The Help‘, ‘The tree of life‘ i ‘War Horse‘.

Inesperadament, ‘The adventures of Tintin‘, de Steven Spielberg, s’ha quedat sense cap nominació. Per una altra banda, el film català, ‘Pa Negre‘, va quedar fora de la cursa dels Oscar la setmana passada. Era la primera vegada que una pel·lícula rodada en català podria aspirar el reconegut guardó.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any