Montoro confirma una línia perquè les autonomies paguin els proveïdors però no diu res dels 759 milions

  • Mas-Colell aplaudeix els nous mecanismes que s'han acordat al Consell de Política Fiscal i Financera

VilaWeb
Redacció
17.01.2012 - 21:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha confirmat finalment la creació d’una nova línia de l’ICO destinada al pagament pendent dels proveïdors de les comunitats autònomes. Ho ha dit després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, que ha durat gairebé quatre hores, i on s’han acordat una sèrie de mesures per donar liquiditat a les autonomies. Montoro també ha advertit que la Llei d’estabilitat pressupostària inclourà, a més d’un sostre de despesa per a totes les administracions, sancions per a les comunitats que no compleixin els objectius de dèficit i que poden arribar a la intervenció. Això sí, ni una paraula sobre els 759 milions que l’estat deu a Catalunya.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha expressat la satisfacció del seu govern català per les mesures que Montoro ha posat sobre la taula a la reunió, que inclouen també mecanismes d’aval directes o indirectes a l’hora de refinançar el deute de les autonomies i els ajuntaments. ‘Estem molt satisfets que s’hagi obert el camí per a la provisió de liquiditat a les comunitats fet que permetrà poder avançar decisivament en el pagament de les factures als proveïdors’, ha dit Mas-Colell.

A la reunió no s’hi ha tractat el pagament a Catalunya dels diners de la disposició addicional tercera de l’estatut pendents de liquidar per part de l’estat, tot i que Mas-Colell ha assegurat que ho seguirà reclamant una setmana darrera l’altra. Mas-Colell ha apuntat que en les pròximes bilaterals la Generalitat plantejarà les qüestions que tenen a veure amb els seus ingressos pressupostaris, i molt particularment sobre l’addicional tercera de l’estatut.

Segons el conseller, espera que la trobada d’aquest migdia sigui un punt d’inflexió per trobar solucions a la manca de liquiditat, sigui addicional tercera, fons de competitivitat i ajornament de deute.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any