Polanski i un documental sobre els castells, a la cartellera

  • Fem un cop d'ull a les estrenes de cinema del cap de setmana

VilaWeb
Redacció
18.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Roman Polanski adapta al cinema l’obra de teatre ‘Carnage’, amb un guió escrit en col·laboració amb l’autora de l’obra teatral, Yasmina Reza, i en el qual cada frase i cada moviment tenen una raó i contribueixen a augmentar la tensió dramàtica de la història. És una de les estrenes destacades d’aquest cap de setmana, juntament amb el documental en 3D de Televisió de Catalunya sobre els castells, ‘Enxaneta’.

Carnage. Direcció: Roman Polanski. Intèrprets: Kate Winslet, Jodie Foster; Christoph Waltz, John C. Reilly. Gènere: Drama. Esbós: Dos nens d’onze anys es barallen de valent en un parc. Disposats a trobar una solució, els pares del nen que ha rebut conviden a casa els pares de l’altre. La conversa comença amb facècies i cordialitat però va tornant-se més violenta a mesura que van sortint les contradiccions més bàsiques. Vídeo.

Enxaneta. Gènere: Documental en 3D de Televisió de Catalunya. Esbós: Viatge de la família castellera a través dels conceptes que sempre han definit els castells: valor, força, equilibri i seny. El documental aborda temes poc tractats fins ara, com la por i el perill de les caigudes. Vídeo.

Killer Elite. Direcció: Matt Sherring Gènere: Acció. Intèrprets: Yvonne Strahovski; Clive Owen, Robert De Niro, Jason Statham. Esbós: Danny reuneix el seu antic equip d’agents d’elit per fer una missió de revenja gairebé impossible: rescatar un antic mentor i soci. Això vol dir topar amb una de les unitats militars més temudes. Vídeo.

The Twilight Saga: Breaking Dawn. Part 1. Direcció: Bill Condon. Intèrprets: Sarah Clarke; Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner. Gènere: Fantasia. Esbós: Quarta remesa de la saga Twilight, amb el casament de l’Edward i la Bella, mentre en Jacob desapareix. Sembla que la Bella hagi atès el seu somni de felicitat eterna, però… Vídeo.

Duns Scotus. Direcció: Fernando Muraca. Intèrprets: Adriano Braidotti. Gènere: Drama. Esbós: La vida de Joan Duns Escot, el franciscà que va fonamentar teològicament la concepció immaculada de Maria a començament del segle XIV, cinc-cents anys que l’Església Catòlica en fes un dogma. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any