Les estrenes: ‘Els oblidats dels oblidats’ narra en forma de documental la situació dels malalts mentals a l’Àfrica

  • Aquest cap de setmana també s'estrena 'Habemus Papam', de Nanni Moretti, i l'últim film de Lars von Trier

VilaWeb
Redacció
04.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si l’Àfrica ha estat sempre la gran oblidada, els malalts mentals africans són ‘Els oblidats dels oblidats‘. Aquest és el títol d’un documental de Carles Caparrós que avui s’estrena a uns quants cinemes. A l’Àfrica, la majoria de malalts mentals són encadenats i privats d’aigua i menjar. Caparrós explica aquesta realitat a través de la història d’un reparador de pneumàtics que un dia va decidir dedicar la seva vida a reinserir-los.

Tot seguit fem un repàs a les estrenes d’aquesta setmana:

>Els oblidats dels oblidats. Direcció: Carles Caparrós. Gènere: Documental. Esbós: La majoria de malalts mentals africans, siguin esquizofrènics greus o simples epilèptics, homes, dones i nens, són encadenats, molts a la intempèrie, privats de menjar i aigua, i alguns d’ells assotats i abandonats. Aquest documental ho explica a través de la història d’un reparador de pneumàtics africà, que un dia va decidir dedicar-se per complet a una missió: rescatar, tenir cura i reinserir a la societat els oblidats dels oblidats, els malalts mentals africans. Vídeo promocional. El film s’estrena avuia Barcelona (Cinema Alexandra), Vilanova i la Geltrú (Cinema Bosc), Palma (Porto Pi), el Ferrol (Cine Duplex), Mollerusa (Cine Urgell), Lleida (Cine Rambla).

>Habemus Papam. Direcció: Nanni Moretti. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Margherita Buy. Esbós: El papa de Roma té un atac de pànic just abans d’aparèixer al balcó de Sant Pere per saludar als fidels, pocs minuts després de ser elegit. Els seus consellers, incapaços de convèncer-lo que és l’home adequat per al càrrec, cerquen l’ajuda d’un psicoanalista reconeguit (i ateu). Tanmateix, haurà d’afrontar tot sol la por a la responsabilitat que ha recaigut sobre ell. Vídeo promocional.

>Dream house. Direcció: Jim Sheridan. Gènere: Enjoli. Intèrprets: Naomi Watts, Rachel Weisz, Daniel Craig. Esbós: Will i Libby es traslladen amb les dues filles a una casa molt bonica, però aviat descobreixen que allí hi van assassinar una mare i els fills. Tothom a la ciutat està convençut que el culpable és l’únic supervivent, el marit. Will i una veïna amiga de la família assassinada, Ann, comencen a investigar i mica en mica aniran encaixant les peces d’aquest trencaclosques. Vídeo promocional.

>Melancholia. Direcció: Lars von Trier. Gènere: Drama, ciència ficció. Intèrprets: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland. Esbós: Justine i Michael fan una gran festa per celebar el seu casament a casa la germana de la núvia i del seu marit. Mentrestant, el planeta Melancholia avança cap a la terra…un film psicològic i catastrofista. Vídeo promocional.

>Shark Night 3D. Direcció: David R. Ellis. Gènere: Terror. Intèrprets: Sara Paxton, Dustin Milligan, Chris Carmack, Katharine McPhee. Esbós: Un cap de setmana en una casa del llac del golf de Louisaiana acaba esdevenint un malson per als set turistes, que són atacats per taurons d’aigua dolça. Vídeo promocional.

>Tower Heist. Direcció: Brett Ratner. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick, Téa Leoni. Esbós: Quan els treballadors d’un luxós bloc de pisos de Central Park descobreixen que el propietari multimilionari s’ha quedat amb les seves jubilacions, planegen una revenja: donar un cop per recuperar allò que és seu. Vídeo promocional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any