Bashar al-Assad avisa a Occident que una intervenció a Síria causarà un ‘terratrèmol’ al Pròxim Orient

  • El president sirià amenaça que una ingerència convertiria Síria en 'un altre Afganistan'

VilaWeb
Redacció
30.10.2011 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les potències occidentals s’arrisquen a causar un ‘terratrèmol’ a tot el Pròxim Orient si intervenen a Síria. Aquest és l’advertiment que ha fet el president sirià, Bashar al-Assad, que reprimeix amb molta duresa les incessants protestes de ciutadans del seu país que demanen protecció als poders internacionals i l’enderrocament del règim.

En una entrevista al diari britànic ‘Sunday Telegraph’, al-Assad assumeix que els països occidentals ‘incrementaran la pressió’ sobre el país, però ha advertit: ‘Síria és diferent d’Egipte, Tunísia, el Iemen. La història és diferent. La política és diferent’. ‘Síria és el centre de la regió. És la falla geològica. I si jugueu amb aquesta terra causareu un terratrèmol’, ha dit.

‘Voleu veure un altre Afganistan o desenes d’Afganistans? Qualsevol problema a Síria incendiarà tota la regió. Si el plan és dividir Síria, això és dividir tota la regió’, afegeix.

La Lliga Àrab va demanar ahir a al-Assad que ‘faci el possible per ajudar el seu poble i aturi les morts de civils’ i el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, també va instar l’aturada ‘immediata de les operacions militars contra civils’, així com ‘l’alliberament de tots els presoners polítics’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any