‘Eva’ i ‘Tintín’ arriben a la gran pantalla

  • Els films es projecten en català en algunes sales

VilaWeb
Redacció
28.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film ‘Eva’, que va obrir el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges d’enguany, s’estrena aquest cap de setmana. Dirigit per Kike Maíllo i amb guió de Matí Roca, Cristina Clemente, Sergi Belbel i Aitza Serra, és el primer film en català que hagi inaugurat mai el festival. No és l’únic film que podrà veure’s en català en algunes poques sales: també s’estrena ‘Tintín i el secret de l’Unicorn’, una grna producció que s’emet en tres dimensions en algunes sales; i ‘Tímids anònims’.

Tot seguit, un repàs de les estrenes de cinema:

>Eva. Direcció: Kike Maíllo. Intèrprets: Claudia Vega, Marta Etura; Daniel Bruhl, Alberto Ammann, Lluís Homar. Gènere: Drama. Esbós: Any 2041. L’Àlex té l’encàrrec d’enginyar un robot que sembli una criatura. Passa deu anys fora i, quan torna, les seves rutines són alterades per l’Eva, la seva neboda. A tretze sales, en català. Vídeo.

>Tintín i el secret de l’Unicorn. Direcció: Steven Spielberg. Gènere: Animació, aventures. Esbós: La pista per a trobar un tresor enfonsat que pertanyia a un famós pirata del segle XVII, Rackham el Roig és amagada en una maqueta d’un antic vaixell, l’Unicorn. Doblat en català a 24 sales. Vídeo.

>Tímids anònims. Direcció: Jean-Pierre Améris. Intèrprets: Isabelle Carre, Lorella Cravotta; Benoit Poelvoorde. Gènere: Comèdia romàntica. Esbós: Jean-René, cap d’una fàbrica de xocolata, i Angélique, xocolatera de talent, són molt sensibles. Enamorats l’un de l’altre, no gosen confessar-s’ho, però miren de sobreposar-se a tanta timidesa a risc de revelar els seus sentiments. En català, a set sales. Vídeo.

>The Help. Direcció: Tate Taylor. Intèrprets: Emma Stone, Bryce Dallas Howard. Viola Davis; Chris Lowell, Mike Vogel. Gènere: Drama. Esbós: Mississipi, 1960. Skeeter és una noia de la societat del sud dels EUA, que torna de la universitat amb la intenció de ser escriptora, i revoluciona la vida de tots els amics quan es proposa d’entrevistar les dones negres que han passat la vida tenint cura de famílies adinerades de la zona. Vídeo.

>Le gamin au vélo. Direcció: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Intèrprets: Cécile De France; Thomas Doret, Jeremie Reiner. Gènere: Drama. Esbós: Cyril té dotze anys i només pensa a trobar el pare que l’havia deixat, temporalment, en una llar d’acollida. Coneix per casualitat Samantha en una perruqueria, que s’avé a quedar-se amb ell els caps de setmana. Vídeo.

>What’s Your Number?. Direcció: Mark Mylod. Intèrprets: Anna Faris, Ari Graynor; Chris Evans, Ed Begley Jr. Gènere: Comèdia. Esbós: Ally vol cercar el millor ‘ex’ de la seva vida després de llegir un article que adverteix que els qui han tingut més de vint festejadors han perdut l’oportunitat de trobar l’amor de debò. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any