Blanco vol celebrar a Barcelona un corredor mediterrani incomplet

  • Prepara un acte demà a la Llotja de Mar amb empresaris que irrita el govern català

VilaWeb
Redacció
18.10.2011 - 08:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Foment espanyol, José Blanco, vol prepara demà a la Llotja de Mar un acte en què participi la societat civil catalana i representants de les diferents administracions per a celebrar la decisió que prengui la Comissió Europea sobre les infrastructures ferroviàries prioritàries. Així ho han avançat diversos mitjans, que també recullen el malestar del govern de la Generalitat pel propòsit de Blanco, que consideren que vol fer un acte electoralista. Fins al punt que no és gens clar que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Territori, Lluís Recoder, uns dels convidats, hi participin.

Entre les últimes mostres de malfiança sobre la decisió que acabi prenent la Comissió -per recomanació del govern espanyol- hi ha la del diputat al congrés espanyol Pere Macias, que divendres passat va expressar el temor que la UE donés prioritat a un corredor mediterrani que es desviés cap a Madrid, i que d’allà baixés fins a Algesires. Aquest és justament el projecte que té entre mans la Comissió Europea, tal com va avançar VilaWeb.

Segons aquest projecte, el corredor mediterrani reivindicat pels governs, les institucions i entitats del País Valencià, Catalunya i les Illes quedaria com un ramal secundari de l’eix principal, el qual baixaria fins a València i que deixaria Alacant despenjat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any