Hollande guanya les primàries del PSF i competirà amb Sarkozy a les eleccions

  • Ha obtingut el 56% dels vots · 'És el primer dia d'un llarg camí', ha dit

VilaWeb
Redacció
16.10.2011 - 22:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

François Hollande serà el candidat socialista a les pròximes eleccions presidencials franceses, l’any que ve. Avui ha guanyat les primàries del Partit Socialista amb un 56% dels vots, segons el recompte, que encara no ha acabat (vegeu els resultats). La seva rival, Martine Aubry, secretària general del partit, ha obtingut el 41% dels vots. En aquesta segona tanda hi han votat 2,7 milions de persones, una participació encara superior que en l’anterior tanda. Hollande, que ha dit que avui era ‘el primer dia d’un llarg camí, competirà amb Nicolas Sarkozy a les eleccions. Aubry ha entomat bé el resultat i ha demanat de fer pinya al voltant del nou candidat.

A la primera ronda Hollande va obtenir el 39% dels 2,6 milions de vots de simpatitzants socialistes, respecte al 31% de l’ex-batllessa de Lilla i actual secretària general. En aquesta segona tanda Hollande ha rebut el suport dels quatre candidats que van quedar fora a la primera ronda: el diputat i president del Consell General lorenès Arnaud Montebourg, l’ex-candidata presidencial Ségolène Royal, el diputat i batlle d’Évry Manuel Valls, i el president del Partit Radical d’Esquerra Jean-Michele Baylet.

Els socialistes francesos han sabut aprofitar la dinàmica política i la transcendència pública que els ofereix aquest procés de primàries, obert a tots els francesos. Això es reflecteix a les enquestes, que ja donen al potencial candidat, François Hollande, una victòria contundent sobre el president actual, Nicolas Sarkozy, si aquest confirma la candidatura a la reelecció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any