Tarragona organitzarà els Jocs del Mediterrani del 2017

  • S'ha imposat a Alexandria per dos vots de diferència

VilaWeb
Redacció
15.10.2011 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tarragona organitzarà els Jocs del Mediterrani de l’any 2017. S’ha imposat a l’altra candidatura finalista, la ciutat egípcia d’Alexandria. Així ho ha anunciat el Comitè organitzador dels jocs des de Mersin (Turquia), que acollirà l’edició del 2013. La plaça Imperial Tarraco, al centre de Tarragona, s’ha omplert de ciutadans i voluntaris per celebrar amb crits d’alegria l’elecció. El batlle de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, no ha pogut contenir l’emoció en confirmar-se l’elecció de Tarragona. Els Jocs reuneixen cada quatre anys esportistes de 24 països de la ribera mediterrània.

Del total de setanta vots que havien de decidir el nom de la ciutat guanyadora, 66 provenien dels representants dels respectius Comitès Olímpics nacionals i els quatre restants partien de membres del Comitè Olímpic Internacional. El resultat ha afavorit la candidatura tarragonina per 36 vots a 34.

Tarragona ha preparat una llista de 31 especialitats, entre els quals destaca la incorporació de la triatló respecte les edicions anteriors, i en un model inspirat als jocs d’Almeria, del passat 2005. La candidatura incorpora, en total, dotze subseus. Es tracta de Barcelona, que acolliria l’hípica; Calafell, amb esgrima, futbol i tennis taula; Cambrils (judo, karate i tir amb arc); Castelldefels (rem i piragüisme), Constantí (halterofília), El Vendrell (futbol i boxa); La Selva del Camp (handbol), Salou (vela, volei platja i triatló), Torredembarra (voleibol i badminton), Valls (bàsquet) i Vila-seca (petanca i ciclisme). La seu principal, Tarragona, acollirà atletisme, bàsquet, taekwondo, futbol, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, golf, natació, tennis, voleibol, waterpolo i esquí aquàtic.

Els principals atractius que ha ofert la candidatura de Tarragona rauen precisament en el fet que els Jocs s’estendran a altres ciutats del Camp de Tarragona, amb l’objectiu de multiplicar l’impacte dels jocs en quant a la implicació territorial i a les millores estructurals. A més, compta amb l’experiència de Barcelona i Castelldefels en els Jocs Olímpics de 1992 per a l’organització de proves tan específiques com la hípica o el piragüisme i el rem.

Catalunya ja va acollir una altra organització dels Jocs del Mediterrani, l’any 1955 a Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any