Paul Krugman dóna suport als indignats de Wall Street

  • El Premi Nobel d'Economia i columnista de The New York Times escriu al diari que els manifestants tenen raó quan diuen que Wall Street és una força destructiva, en política i en economia

VilaWeb
Redacció
10.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Paul Krugman, Premi Nobel d’Economia, va provocar ahir un petit terratrèmol als Estats Units des de la columna que escriu a The New York Times. En efecte, Krugman hi va donar suport explícit als indignats de Wall Street. Sense deixar de criticar-ne algunes posicions, va dir que aquest moviment, a diferència del Tea Party, l’encertava a l’hora d’assenyalar els culpables de la situació que ara vivim.

Escriu Krugman que ‘alguna cosa passa. No sé exactament què, però em sembla que veurem néixer un moviment que, a diferència del Tea Party, s’enfada amb la gent que toca enfadar-se’. Després de recordar que els mitjans no n’han parlat com caldria, Krugman troba que la manera com els qui protesten acusen Wall Street de ser una força negativa en la política i l’economia americanes és correcta; i que ja era hora que la gent actués contra els banquers que primer es van aprofitar de la desregulació per inflar bombolles, després van demanar que els rescatessin i ara menyspreen la gent que amb els impostos van proporcionar els diners del rescat.

Krugman critica alguns dels eslògans de la protesta i el fet que no tingui un programa polític, petits detalls, diu, al costat d’un fet que podria portar ‘un canvi de direcció’ de la política americana.

Les protestes de Wall Street van començar el 17 de setembre i han anat guanyant adeptes, com ara els sindicats i alguns membres del Partit Demòcrata. Tant és així que els dos-cents acampats inicials, que ocupaven caixes de cartró, perquè la ciutat de Nova York no els permetia de parar tendes de campanya, ja són ara manifestacions multitudinàries, no tan solament a la ciutat de Nova York sinó una mica pertot als Estats Units.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any