Equo celebra l’assemblea fundacional a un mes i mig de les eleccions

  • La plataforma ecologista reuneix els socis per aprovar el programa, els pactes electorals i la seva constitució com a partit

VilaWeb
Redacció
08.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sota el lema ‘Equo: un projecte com_partit’, avui se celebra l’assemblea constituent del nou partit ecologista d’àmbit espanyol que compta amb la complicitat i participació d’Iniciativa del Poble Valencià, Iniciativa-Verds de les Illes i d’Iniciativa per Catalunya. La plataforma liderada per Juantxo López de Uralde, ex-president de Greenpeace a l’estat espanyol, es presentarà a les eleccions espanyoles del 20 de novembre amb pactes de coalició a les Illes i al País Valencià, i amb el compromís d’ICV de fer grup al congrés. L’assemblea constituent, que es fa avui i demà a Madrid, aprovarà el programa de la formació i la creació formal d’un partit d’àmbit estatal.

Equo ha preparat un cap de setmana intens per elaborar i aprovar el programa electoral a partir dels centenars d’aportacions que han fet fins ara els seus socis a través de la web i de les xarxes socials. Es debatran en tallers temàtics, que elevaran les propostes per a l’aprovació del plenari.

L’assemblea també sotmetrà a ratificació els pactes i aliances electorals que s’han anat tancant les últimes setmanes. Entre aquestes hi ha la del País Valencià, on Equo es presenta juntament amb el Bloc, Iniciativa i els Verds sota el nom de Compromís-Equo. També a les Illes hi haurà presència de la nova formació ecologista, gràcies a un acord amb el PSM, Iniciativa-Verds i Entesa per Mallorca. Al Principat, els ecologistes compten amb la complicitat i el compromís d’Iniciativa per Catalunya, que tanmateix es presentarà amb EUiA, la marca catalana d’Izquierda Unida.

Equo es constitueix en partit després de mesos d’actuació com a plataforma i fundació. Un cop presa aquesta decisió, es convocarà el primer congrés i s’aprovarà el reglament congressual, amb calendari, normativa bàsica, carta financera i direcció provisional fins al congrés.

L’aposta política d’Equo és esdevenir un partit ecologista que acabi amb la fragmentació electoral del moviment i amb referència clara dels partits verds alemany i francès. De fet, Equo forma part del Partit Verd Europeu i el seu ideari es basa en ‘el canvi de model econòmic i productiu per a una economia veritablement sostenible’; en matèria energètica, aposta ‘per les energies renovables i un rebuig a l’ús de l’energia nuclear i el tancament progressiu de les centrals’. També advoca per el ‘desenvolupament d’una autèntica democràcia participativa’ i en la ‘recuperació dels drets laborals’. Propugna la ‘defensa dels drets dels animals i l’oposició a les corregudes de bous’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any