ERC i Reagrupament s’entenen al marge de Solidaritat

  • Arriben a un principi d'acord per concórrer plegats a les eleccions espanyoles · Bertran lamenta que ERC hagi 'refusat la coalició amb SI'

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra ha anunciat avui un principi d’acord amb Reagrupament per a concórrer plegats a les eleccions espanyoles; els serrells de l’acord s’acabaran de tancar aquesta tarda. Ho faran a través d’una plataforma que incorporarà els membres dels partits i també personalitats de la societat civil i que s’aniran fent públics els pròxims dies. ‘Les sigles polítiques que apareixeran seran les d’ERC’, ha explicat Junqueras, que ha deixat fora, finalment, Solidaritat.

Junqueras ha argüit la fórmula acordada dient que ERC és l’única formació actualment amb representació al congrés, l’única a la qual les enquestes donen diputats, i l’única que ha confirmat que es volia presentar.

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha dit a VilaWeb que lamentava la deicisió d’Esquerra, ‘que no ha volgut presentar-se en coalició amb Solidaritat i ha decidit de mantenir les seves sigles’. La intenció de SI era formar una coalició independentista, tal com ho van escollir els militants en un referèndum, i no pas una plataforma. Per això entén que ERC ha ‘refusat una coalició electoral amb Solidaritat’.

Avui l’executiva de Solidaritat es reuneix per decidir quin  serà el sentit del vot que demanarà a les eleccions, ara que no s’hi presentarà.

Reagrupament veu amb bons ulls integrar-se en la plataforma proposada per ERC

Per la seva banda, Reagrupament veu amb bons ulls la integració a la plataforma electoral que proposa ERC, tot i que continuen les negociacions per tancar els últims serrells. Fonts de la formació encapçalada per Joan Carretero han explicat que hi ha un acord per presentar-se sota el paraigua jurídic d’una coalició i que els dos partits treballen per a concretar el programa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any