La Clau tanca cinc anys de periodisme nord-català

  • El diari bilingüe, català i francès, publica avui les últimes notícies de l'actualitat rossellonesa

VilaWeb
Redacció
01.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de cinc anys d’informar de l’actualitat nord-catalana i de les iniciatives de cooperació entre el nord i el sud de Catalunya, La Clau finalitza la seva activitat. El diari, que s’editava en català i en francès, no tancarà la seva web, però ja no l’actualitzarà més a partir d’avui.

La publicació fou una iniciativa el 2006 del periodista Esteve Valls, que en va ser el director fins a principi d’aquest any, quan va cedir la direcció a Marc Delclos i Vicenç Dumas, companys seus des del principi del projecte. La Clau comptava amb una estructura associativa i els periodistes que n’omplien les pàgines hi participaven desinteressadament. S’havia destacat per fer un seguiment exhaustiu de l’actualitat de les relacions entre el nord i el sud de Catalunya i, especialment, de les iniciatives socio-econòmiques que n’impulsaven la cooperació.

Els responsables de La Clau, però, engeguen un nou projecte que vol potenciar les dinàmiques econòmiques, culturals i lingüístiques de l’àrea d’influència de Perpinyà, Girona i Figueres. Es tracta del think tank Open.cat, un centre de reflexió que publicarà textos d’anàlisi i articles breus sobre diversos àmbits de la societat nord-catalana.

El 21 d’octubre farà el seu primer acte públic a Perpinyà, en el qual tractarà la promoció a nivell global de l’eix Perpinyà-Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any