Guardiola rep el reconeixement institucional del seu lideratge cívic

  • El Parlament de Catalunya lliura a l'entrenador blau-grana la medalla d'honor de la institució en el marc de la diada nacional

VilaWeb
Redacció
08.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya expressa el seu ‘reconeixement excepcional’ a Josep Guardiola i, per això, li lliurarà avui la medalla d’honor de la institució, en la categoria d’or. Guardiola té el reconeixement social propi d’un entrenador del Barça, però el seu cas ha traspassat la influència pròpia del lloc que ocupa i ha esdevingut una referència de direcció, de catalanitat, de qualitat professional i de comportament ètic i esportiu. És una medalla que Guardiola no ha guanyat per mèrits esportius, sinó per exemplaritat social.

 

En l’exposició de motius de la distinció, el parlament diu: ‘Per raó de la seva trajectòria com a esportista d’elit, pels èxits assolits en la seva etapa com a entrenador, per la projecció d’una Catalunya culta, cívica i oberta, que ha sabut fer d’una manera ben notòria, i pels valors que ha transmès exemplarment, com ara l’esportivitat, la feina en equip, l’esforç i la superació personal, valors molt positius no solament des d’un punt de vista individual, sinó també per al progrés col·lectiu.’

A l’acte a l’auditori del parlament, que començarà a les 19.00, Evarist Murtra i Mònica Terribas glossaran la figura del guardonat. L’actriu i cantant Nina interpretarà el poema ‘Solstici’ de Miquel Martí i Pol. A continuació, parlaran l’homenatjat, la presidenta del parlament, Núria De Gispert, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

La medalla d’honor és una distinció instituïda per la mesa del parlament l’any 2000, i l’han rebuda el bisbe Desmond Tutu (2000), el jesuïta i historiador Miquel Batllori, i l’economista i polític Ernest Lluch, a títol pòstum (2001); Francesc Vendrell, representant de l’ONU a l’Afganistan (2002); el músic Jordi Savall (2003); Montserrat Trueta, presidenta de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down (2004); el premi Nobel de la Pau i escultor Adolfo Pérez Esquivel (2005); els Setze Jutges (2007); i la il·lustradora Roser Capdevila (2010).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any