Bartumeu anuncia que aviat donarà la paraula als andorrans

  • El vot contrari als pressupostos de la Coalició Reformista i d'Andorra pel Canvi força el govern a convocar unes noves eleccions

VilaWeb
Redacció
03.02.2011 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Andorra farà eleccions, molt probablement al mes d’abril. De moment no hi ha una data decidida ni convocada, però el cap de govern, Jaume Bartumeu, ja ha avançat que aviat convocaria la ciutadania, a qui donaria la paraula per a ‘tenir una Andorra amb futur’. Així ho ha dit mitjançant el seu Twitter. Ahir el pressupost no va ser aprovat pel Consell General i Bartomeu, tal com va anunciar, haurà de dissoldre el parlament i convocar els comicis.

Efectivament, el dirigent socialdemòcrata va dir que dissoldria el parlament si, com ha passat, reformistes i Andorra pel Canvi tombaven el pressupost. Tot i amb això, anit el govern no ha pas confirmat oficialment la convocatòria electoral.

La votació ha estat d’empat a catorze vots entre els diputats del Partit Socialdemòcrata i els de Coalició Reformista i Andorra pel Canvi. Ha estat el representant d’Andorra pel Canvi (ApC) el més crític de la posició del govern, essent així que semblava que aquests vots havia de salvar el pressupost.

Segons el representant d’ApC, aprovar el pressupost era avalar un dèficit d’uns cent milions d’euros anuals i tombar-lo era ampliar el dèficit a 150 milions, perquè el reglament de pròrroga del pressupost permet al govern d’aprovar crèdits i inversions per edicte. De passada, ha dit que podien presentar un procés de conflicte al Tribunal Constitucional, si el govern no retirava un reglament que envaeix competències del legislatiu.

Coalició Reformista, en canvi, ha mantingut els arguments esgrimits en el debat sobre l’esmena de la totalitat dels comptes, perquè no és el pressupost que convé a Andorra i perquè no es pot arreglar a còpia d’esmenes.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any