Batalla campal als carrers del Caire

  • Opositors i partidaris de Mubàrak protagonitzen greus enfrontaments · Els manifestants desobeeixen l'exèrcit i mantenen les protestes · El dictador es resisteix a dimitir, però assegura que no es tornarà a presentar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2011 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tensió a Egipte continua creixent i des d’aquest migdia hi ha incidents greus entre partidaris i opositors de Mubàrak. Al voltant de les 12.00, centenars de partidiaris de Mubàrak, els quals segons diverses fonts anaven acompanyats per policies de paisà, han aconseguit entrar a la plaça Tahrir armats amb pals de fusta i pedres. L’exèrcit, per la seva banda, que havia demanat als manifestants que tornessin a casa, continua sense intervenir. Tot amb tot, els aldarulls són cada volta més violents i no es descarta una intervenció a la desesperada de l’exèrcit. Aquesta nit ja hi havia hagut alguns incidents tant al Caire com a Alexandria. Tot i que no es coneixen xifres de ferits, s’estima que n’hi ha desenes, pel cap baix.

Mubàrak, per la seva banda, es resisteix a dimitir i ahir es va limitar a dir que no es presentaria a la reelecció. Però aquest matí, i com ja van fer ahir al vespre en una multitudinària manifestació, milers de persones s’han tornat a aplegar a la plaça Tahrir del Caire reclamant la dimissió de Mubàrak. No els serveix de res que ahir, en un discurs televisat, anunciés que no es presentaria a la reelecció i que emprendria una reforma constitucional, ja que també va assegurar que volia acabar el mandat fins a les eleccions, que es faran al setembre. ‘Vull morir en aquesta terra. La història em jutjarà’, va exclamar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any