Wikileaks ens confirma que, efectivament, el rei anava despullat

  • L'eurodiputat troba que les filtracions palesen la voluntat dels governs europeus d'enganyar la ciutadania

VilaWeb
Redacció
15.12.2010 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Em sembla indignant que davant dels fets que revelen les filtracions de Wikileaks preocupi més als governs la manera d’aturar les filtracions que no analitzar-ne el contingut. El debat, en canvi, és sobre si jutjar Assange i sobre la ciberseguretat. Fins i tot hi ha col·legues al parlament europeu que es mostren preocupats per la inseguretat sobre els atacs cibernètics contra Visa i Paypal. Em preocupa que ningú no demani res, i que es vulgui matar el missatger en comptes d’analitzar els missatges.

Al parlament europeu hi ha hagut una comissió sobre els vols de la CIA, en què Moratinos havia d’explicar les relacions amb el govern dels EUA. I sempre ens deien que no hi ha havia cap mena de connivència amb les detencions il·legals de presoners que eren traslladats cap a Guantánamo. Ara sabem que no és així, sabem que van mentir, i ningú no diu res. En el cas Couso, hem vist a Brussel·les els socialistes dient a la família que feien gestions amb els EUA i que investigarien el cas. I resulta que negociaven amb els EUA com tancar el tema, enganyant la família.

El tema de Wikileaks posa en evidència la voluntat d’enganyar la ciutadania. Wikielaks diu que el rei va despullat; tothom ho veia, però ningú no ho deia, perquè era la paraula del governant contra la nostra. I ara Wikileaks ens ho diu, ara sabem com anava la cosa. No volem que ens tractin de burros, volem que donin explicacions. Ja valorarem si l’engany era justificat o no, però que s’expliquin. No he sentit encara ni Zapatero, ni Schroeder, ni Merkel, ni Sarkozy, ni Barroso, quan tenia responsabilitat en el govern portuguès, que assumissin cap de les filtracions publicades. AIxò és el que em preocupa.

Raül Romeva

Nota: Aquesta opinió ha estat recollida en conversa telefònica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any