L’alcalde de Vic vol un Birranostrum sense birra i sense nostrum

  • L'any passat ja va ser prohibit i els joves el van convertir en una processó de penitència

VilaWeb
Redacció
28.06.2007 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Vic, Josep M. d’Abadal, ha dictat una resolució segons la qual la cercavila que organitza l’Assemblea Jove de Vic per la Festa Major, amb el nom de Birranostrum, es podrà celebrar sempre que no s’hi consumeixi alcohol i que s’acordi l’itinerari amb el regidor de governació perquè no passi per davant de les nou esglésies previstes. La resolució també recorda que a la via pública ‘estan prohibides les burles i molèsties intencionades per qualsevol circumstància’.Fonts de l’Assemblea Jove han assegurat que faran el Birranostrum d’una manera o d’una altra. També han apuntat la possibilitat de fer algun altre acte per mostrar el rebuig a l’actitud de l’alcaldia.

L’any passat ja es va produir la mateixa situació, quan l’alcalde Jacint Codina, va prohibir la cercavila. La reacció dels joves va ser organitzar una processó per demanar perdó públicament a l’ajuntament. Aleshores, l’Assemblea Jove va rebre el suport del PSC, d’ERC i d’ICV, que eren a l’oposició, i de la CUP, que no era present al consistori. Ara caldrà veure com reaccionen aquests partits que, llevat de la CUP que s’ha quedat a l’oposició, formen part del govern municipal.

Cal recordar que de cercaviles com aquesta se’n fan sense cap problema a molts altres llocs d’Osona: el Cantabars de Manlleu, la Porronada de Torelló o el Birracrucis de Taradell, en són uns bons exemples.

Enllaços
Programa de la Festa Major Jove ’07 Vic

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any