Centenars de joves ridiculitzen la prohibició del Birranostrum amb un acte de ‘penitència’ a Vic

VilaWeb
Redacció
03.07.2006 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns dos-cents joves van protagonitzar dissabte a la tarda una cercavila pel centre de Vic per demanar perdó irònicament a les autoritats municipals que havien prohibit la celebració del III Birranostrum, un dels actes de la Festa Major alternativa organitzada per l’Assemblea de Joves.

La festa va començar a la plaça del Pes on tres joves disfressats d’alcalde, de bisbe i de militar van fer un simulacre de judici contra els joves que havien gosat convocar un acte com el III Birranostrum, “contrari a les ordenances municipals” i encara més, per haver-ho fet amb un cartell “ofensiu”.

Els joves van reconèixer els seus pecats i van anar agenollats fins al davant de l’ajuntament enmig de pregàries i de grans mostres de penediment. Un cop davant de la casa de la Ciutat va començar la gresca, amb una banda de xaranga que va entonar la Festa Major de la Trinca. Molts joves es van posar màscares i van començar a recórrer festivament els carrers del casc antic fent voleiar grans quantitats de confetti i de serpentines. Durant tot el recorregut van estar acompanyats de molta més gent que es va afegir a la comitiva.

A part de l’èxit d’aquest acte, l’Assemblea Jove ha aconseguit una gran afluència de públic als concerts que per primera vegada ha organitzat durant tres nits al Mas de Bigues.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any