L’alcalde de Vic prohibeix una cercavila alcohòlica i festiva per les esglésies del barri antic

  • L'Assemblea Jove de Vic ha emès un comunicat i convoca un acte de 'penitència'

VilaWeb
Redacció
26.06.2006 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Vic, Jacint Codina, ha dictat una resolució en què prohibeix la tercera edició del Birranostrum, una cercavila “alcohòlica i festiva”, segons l’Assemblea Jove de Vic, que organitza l’esdeveniment, que té la particularitat que els participants es beuen una cervesa davant de les portes de cada una de les esglésies del barri antic per on transcorre el recorregut. La polèmica va esclatar arran del cartell publicitari, que mostra Jesucrist amb un got de cervesa i fumant.

La resolució dictada per l’alcalde basa els seus fonaments en dos punts: la vulneració del “respecte entre els diferents grups culturals i religiosos”, en referència al cartell, i també de la nova normativa de civisme, aprovada fa poc per l’Ajuntament, en la qual es prohibeix el consum de begudes alcohòliques a la via pública, “tret de terrasses i llocs reservats expressament amb autorització municipal amb motiu de festes de barri, revetlles i altres esdeveniments”. En aquest cas, el consistori no ha autoritzat en cap moment la festa, entre altres coses, perquè els organitzadors no ho han sol·licitat.

Amb aquesta resolució, Codina s’ha avançat al debat que estava previst aquesta nit en el ple municipal, arran d’una moció presentada pel grup Plataforma per Catalunya (PxC). El portaveu de PxC, Josep Anglada, havia catalogat la festa i el seu cartell de “burla dels símbols religiosos”. Membres de l’Assemblea Jove han dit que assistiran aquesta nit al ple i es pronunciaran una vegada coneguin l’opinió de la resta dels partits polítics.

El Birranostrum, una cercavila popular que estava prevista per a dissabte 1 de juliol, forma part de les activitats alternatives proposades per l’Assemblea Jove de Vic, que es faran de manera paral·lela a la festa major organitzada pel consistori. Conté propostes com una bicicletada popular contra l’especulació immobiliària i conferències per reivindicar l’ocupació dels pisos buits de la ciutat, a més d’exposicions, concerts i altres iniciatives de caràcter festiu i cultural.

“La nostra intenció no era ofendre ningú”, ha explicat Feliu Fusté, membre de l’Assemblea Jove. “A més, és un recorregut festiu molt semblant als que es fan en altres pobles de la comarca”, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any