El vice-president de la Fundació Bancària La Caixa, el notari Juan-José López Burniol, ha reclamat que el PSOE pacti amb Ciutadans per formar govern a l’estat espanyol. En un article publicat a La Vanguardia, assenyala la ‘responsabilitat històrica enorme’ de pactar una coalició que tenen Pedro Sánchez i Albert Rivera i ha assegurat que la resta d’alternatives de govern són ‘succedanis sense justificació ni futur’. Així i tot, el notari s’ha mostrat pessimista i ha lamentat que un acord entre el PSOE i Cs sigui ‘pràcticament impossible’, fet que atribueix a dificultats degudes a ‘personalismes desbocats’.

Per López Burniol, els resultats de les eleccions del 28-A demostren que els espanyols, que considera ‘moderats’, han optat per dues opcions de centre, que són les que haurien de situar-se a la Moncloa.

Sota el títol ‘Un bon país’, defensa que no es pot governar prescindint dels nacionalismes català i basc perquè no desapareixeran a curt termini i seria ‘estèril’ ignorar-los o fiar-ho tot a reprimir-los. Per això ha demanat al futur govern espanyol que cerqui un modus vivendi  beneficiós per a totes les parts.

Ara, López Burniol ha precisat que reconèixer els nacionalismes no significaria haver de fer-hi ‘pactes de legislatura més o menys opacs dels quals depengui l’estabilitat del govern’. ‘En una companyia mercantil seriosa, no s’acceptaria mai dintre del consell d’administració un soci que tingués com a únic objectiu dissoldre-la i liquidar-la’, ha argumentat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.