La vice-presidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat que l’estat acollirà quinze dels migrants de l’Open Arms i que seran traslladats amb el patruller Audaz, el vaixell militar que el dilluns va salpar des de la base naval de Rota abans que la fiscalia d’Agrigent ordenés l’entrada de l’Open Arms al port de Lampedusa.
Calvo ha afirmat que és més ‘útil i eficient’ que el buc acabi la travessia (es calculava que trigaria tres dies a arribar) i que porti la quinzena. ‘Hauria estat més complicat optar per una altra decisió’, ha argumentat. A més, Calvo ha dit que ja s’estan activant els mecanismes de repartiment que dijous passat es van pactar entre Espanya, França, Luxemburg, Alemanya, Portugal i Romania.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.