L’Agència de l’ONU per als Refugiats ha alertat que unes 150 persones haurien mort en un naufragi davant les costes de Líbia en l’intent d’arribar a Europa. El portaveu d’ACNUR, Charlie Yaxley, ha assegurat que s’ha produït un ‘gran naufragi’ on haurien sobreviscut unes 150 persones de les 300 a bord de dos vaixells que sortien de Líbia. ‘Si es confirmen aquestes xifres, seria la pèrdua més gran de vides a la Mediterrània aquest 2019’, ha avisat Yaxley.

Per això, ACNUR ha exigit un ‘canvi’ per redreçar aquesta situació. ‘És urgent salvar vides al mar’, ha afirmat. Els supervivents haurien sigut retornats a Líbia, segons diversos mitjans internacionals. Aquest país nord-africà viu una guerra civil des del 2014.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.