Una tesi per millorar el pernil de porcs ibèrics, premi Càtedra AgroBank de la UdL

  • Pot millorar la composició del greix intramuscular

VilaWeb
13.03.2017 - 12:07

Pot millorar la composició del greix intramuscular

LLEIDA, 13 (EUROPA PRESS)

La tesi doctoral sobre genètica porcina de la investigadora madrilenya Myriam Ayuso, de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), que obre possibilitats d’augmentar la qualitat del pernil de porcs ibèrics rebrà el Premi de la Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) a la millor tesi en l’àmbit agroalimentari, dotat amb 3.000 euros.

La jove, que es troba actualment realitzant una estada postdoctoral en el Departament de Ciències Veterinàries de la Universitat d’Anvers (Bèlgica) rebrà el premi al juliol, ha informat la UdL aquest dilluns en un comunicat.

La tesi guanyadora –dirigida per les professores de la UCM Ana Isabel Rei, Beatriz Isabel i la investigadora de l’Inia Cristina Óvilo– posa de manifest que la restricció de vitamina A en la dieta dels porcs provoca, entre altres efectes, un augment de l’acumulació en els teixits de tocoferol (vitamina e, liposoluble i antioxidant).

Aquesta troballa es pot utilitzar com a estratègia nutricional per augmentar la quantitat i millorar la composició del greix intramuscular en el pernil i el llom dels porcs ibèrics, sobretot els croats amb la raça Duroc.

“Efecte de la introducció de la genètica Duroc i de la restricció de la vitamina A sobre paràmetres productius, expressió gènica i qualitat de la carn en el porc ibèric” és el títol de la seva tesi, que ha estat seleccionada entre 68 treballs procedents de 13 comunitats autònomes.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Fer-me'n subscriptor