Nausicaa Bonín és la sergent dels Mossos d'Esquadra Andrea Carmona a 'La fossa'

TV3 i À Punt estrenen avui a les 22.40 el primer episodi de La fossa, una minisèrie d’enjòlit centrada en la investigació de la sergent dels Mossos d’Esquadra Andrea Carmona (Nausicaa Bonnín) i Domingo Vidal (Sergio Caballero) sobre l’assassinat del jove David Martos (Marcos Franz), de qui descobreixen el cadàver en una fossa comuna de la guerra del 1936-1939. A partir d’aquí, s’obre una investigació policíaca que revelarà crims del passat i del present.

Amb quatre capítols de 40 minuts de durada, és la primera sèrie fruit de la col·laboració entre TV3 i À Punt i ha estat dirigida per Agustí Vila, també autor de La mosquitera, i produïda, entre més, per les empreses Bausan Films i Wise Blue Studios. A més, té el suport dels governs del Principat i del País Valencià.

El primer episodi ens presenta en David, que treballa d’amagat en l’exhumació d’una fossa comuna de la guerra 1936-1939 sense catalogar en un poble del Penedès perquè creu que hi pot estar enterrada la seva família, basant-se en les històries aparentment delirants que li va explicar el seu avi, afectat d’Alzheimer. Quan en David és assassinat, el fet surt a la llum i comença la intriga.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb